Pieczarki faszerowane szpinakiem i papryką

      Przepis na pieczarki faszerowane warzywami - danie proste w przygotowaniu. Farsz składa się ze szpinaku, cebuli, czerwonej papryki. Pieczarki są zapiekane z żółtym serem. Takie miseczki z dużych pieczarek można faszerować dowolnymi ulubionymi składnikami.

SKŁADNIKI
  • ok. 8 sztuk dużych pieczarek
  • 10 dag mrożonego szpinaku
  • 20 dag czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz 
  • olej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Odcinamy trzonki pieczarek. Pieczarki myjemy i ewentualnie obieramy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na złoty kolor. Dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone trzony pieczarek. Dosypujemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do ostudzenia. 

Ser trzemy na tarce. Część sera dodajemy do farszu, dokładamy jajko i mieszamy. Wypełniamy farszem pieczarki.

Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 175°C przez 25 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy pozostałym serem żółtym.

Komentarze

Prześlij komentarz

Skomentuj, jeżeli masz pytania lub uwagi dotyczące przepisów.
Możesz dołączyć zdjęcie wykonanej przez siebie potrawy.
Komentuj bez logowania anonimowo jako gość lub po zalogowaniu przy pomocy wybranego konta.

 Facebook     Google+      Instagram      Pinterest      Twitter