Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego



Pizzerinki z ciasta francuskiego, to smaczna i prosta do przygotowania przekąska. Małe pizzerinki dobrze smakują na gorąco, jak również na zimno.

SKŁADNIKI
  • gotowe ciasto francuskie 
  • ok. 25 dag szynki 
  • ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach 
  • ketchup 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody.

Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Ciasto zwinąć w rulon. Pokroić w plastry. Całość posmarować żółtkiem.

Pizzerinki z ciasta francuskiego piec przez 15 min w temperaturze 200°C.





Komentarze

  1. Też niedawno to wrzucałam na blog ale przepis był córki inaczej zrobione pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularne posty

 Facebook     Google+      Instagram      Pinterest      Twitter