Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego



      Pizzerinki z ciasta francuskiego, to smaczna i prosta do przygotowania przekąska. Małe pizzerinki dobrze smakują na gorąco, jak również na zimno. 


SKŁADNIKI

  • gotowe ciasto francuskie
  • ok. 25 dag szynki
  • ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach
  • ketchup


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

     Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody.

Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować roztrzepanym żółtkiem.

Ciasto zwinąć w rulon.
Pokroić w plastry. Całość posmarować  żółtkiem.

Pizzerinki z ciasta francuskiego piec przez 15 min w temperaturze 200°C.






Udostępnij:

Komentarze

Skomentuj, jeżeli masz pytania lub uwagi dotyczące przepisów.
Możesz dołączyć zdjęcie wykonanej przez siebie potrawy.
Komentuj bez logowania anonimowo jako gość lub po zalogowaniu przy pomocy wybranego konta.

Popularne posty

 Facebook     Google+      Instagram      Pinterest      Twitter