28 lutego 2016

Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego



      Pizzerinki z ciasta francuskiego, to smaczna i prosta do przygotowania przekąska. Małe pizzerinki dobrze smakują na gorąco, jak również na zimno. 


SKŁADNIKI

  • gotowe ciasto francuskie
  • ok. 25 dag szynki
  • ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach
  • ketchup


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

     Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody.

Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować roztrzepanym żółtkiem.

Ciasto zwinąć w rulon.
Pokroić w plastry. Całość posmarować  żółtkiem.

Pizzerinki z ciasta francuskiego piec przez 15 min w temperaturze 200°C.






Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz